Entitatile noastre:
  • Avicola Crevedia
  • Avicola Tartasesti
  • Crevedia Express
  • Fabrica de Nutreturi Combinate

Cateva din beneficiile consumului carnii de pui

« inapoi

Se spune pe buna dreptate despre carnea de pasare ca este o carne usoara si benefica pentru organism datorita multiplelor ei proprietati nutritive. Vom incerca pe rand sa argumentam aceste proprietati ce fac din carnea de pui o carne ce nu trebuie sa lipseasca de pe mesele fiecarui consumator.

Carnea de pui este bogata in vitamine si saruri minerale avand un continut ridicat de zinc, fier, magneziu, vitamina B12. Vitamina B 12 este indispensabila pentru organismul uman si se gaseste doar in produsele de origine animala iar lipsa ei din alimentatie provoaca anemie, tulburari ale sistemului nervos, tahicardie. Seleniul din carnea de pui are un rol important in mai multe procese ce tin de metabolism, inclusiv metabolismul hormonului tiroidian, el avand un rol  deosebit de important in mentinerea unei imunitati ridicate a organismului. Aflat din belsug in carnea de pasare, seleniul poate preveni de asemenea cancerul, cataracta, bolile de inima si degenerescenta maculara

Carnea de pui este saraca in colesterol si calorii dar bogata in proteine astfel, 100 de grame de carne de pui fara piele contin aproximativ 20 g proteine, necesarul zilnic de proteine al unui adult este de 0,8g pentru fiecare kilogram al greutatii sale. La o greutate medie de 70 de kg un adult ar trebui sa consume minim 300 grame de carne de pui zilnic. Deasemenea trebuie luat in calcul faptul ca cea mai buna metoda de preparare a puiului e prin fierbere, la gratar sau la cuptor. Prin prajire aceasta isi pierde din proprietatile nutritionale si pot aparea chiar compusi toxici.

Carnea de pui este ideala pentru alimentatia copiilor, incepand din luna a 8-a de viata este recomandat sa li se introduca treptat copiilor in alimentatie carne fiarta si tocata de pui, datorita aportului de proteine, minerale si vitamine. Carnea de pui este catalogata ca fiind o carne “usoara” ceea ce o face ideala pentru alimentatia copiilor de orice varsta fiind saraca in  grasimi si colesterol si usor de digerat.

Consumul de carnea de pui genereaza starea de bine datorita continutului de triptofan – un precursor al niacinei. Acest aminoacid esential poate ameliora anxietatea, depresia si insomnia. Tot triptofanul este o substanta ce determina o scadere a apetitului, datorita acestei proprietati carnea de pui este ideala pentru a fi consumata in timpul regimului de slabit sau pentru mentinerea unei greutati ideale.

Agroli Group cunoaste toate aceste beneficii ale consumului de carne de pui de aceea respecta toate etapele necesare obtinerii carnii de pui, in conformitate  cu cele mai exigente standarde din industrie. Atat crescatoriile cat si abatoarele sau fabrica de nutreturi combinate sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii pentru a putea oferi de fiecare data produse proaspete si gustoase care sa asigure consumatorilor nostri o alimentatie sanatoasa.

Avicola Crevedia, membra a holdingului, Agroli Group este prima societate de tip “avicola” din Romania, in anul 1959 aceasta demareaza productia fiind prima si cea mai mare societate de crestere industriala a pasarilor din Europa de Est.

Va rugam sa completati campurile de mai jos.

Nume *

Prenume *

Email *

Telefon mobil

Mesaj

Completati codul
captcha